Vertrouwenspersoon

Inleiding

Jouw collega’s brengen een groot deel van hun tijd door op hun werk. De omgang met collega’s en gasten bepalen voor een groot deel hun werkplezier. Wordt een medewerker geconfronteerd met vormen van ongewenst gedrag dan kan dit leiden tot lichamelijke en psychische klachten.

Pesterijen, geweld, discriminatie en seksuele intimidatie komen helaas voor in organisaties. De werkgever zal er alles aan doen om de problemen een halt toe te roepen, maar ook medewerkers dragen hiervoor een verantwoordelijkheid. Wordt een werknemer geconfronteerd met ongewenst gedrag, dan is het fijn als hij terecht kan bij een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf. Voor deze medewerker is de training Vertrouwenspersoon recreatiebedrijf.

Voor wie is de training bestemd?

De training is bestemd voor medewerkers die ook de rol van vertrouwenspersoon (gaan) vervullen in de organisatie. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Onderwerpen in de training

Tijdens de training leer je:

  • Wat psychosociale arbeidsbelasting (PSA) betekent;
  • Wat de positie en taken zijn van de vertrouwenspersoon;
  • Welke gesprekstechnieken en vaardigheden je goed kunt toepassen in jouw functie.

Tijdens de training worden praktijksituaties nagebootst en oefen je in de geleerde technieken en vaardigheden. De feed back die de trainer en medecursisten geven, zorgt ervoor dat je in korte tijd veel leert.

Methodiek

De deelnemers leveren een actieve bijdrage aan de training. Zij willen leren van en met elkaar en stellen zich positief op.

Aandachtspunten voor de deelnemers

De training is interactief: doen, kijken, denken en toetsen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van:

  • Theorie;
  • Oefeningen;
  • Reflectie;
  • Praktijksimulatie.

De training bestaat uit een theoretisch deel en praktijkoefeningen. Bij het praktische gedeelte zorgt een trainingsacteur ervoor dat de nagebootste situatie realistisch en effectief is.

Verklaring van Deelname

Je ontvangt een Verklaring van Deelname na afloop van de training.

Investering

In-company training: prijs op aanvraag.