HACCP voor medewerkers

Doelstellingen van de training

  • Begrijpen en toepassen van begrippen en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het werken met de hygiënecode;
  • Binnen het eigen bedrijf met een juiste motivatie volgens het HACCP-systeem werken.

Voor wie is de training bestemd?

De training is bestemd voor medewerkers werkzaam in keuken en bediening die binnen hun bedrijf te maken hebben of krijgen met de richtlijnen van de hygiënecode.

Aandachtspunten in de training

  • Inleiding HACCP:
    • historie
    • procedure;
  • HACCP en de gevolgen voor het bedrijf en de medewerker:
    • Waarom een HACCP- systeem;
    • Productaansprakelijkheid
    • Voor- en nadelen van een HACCP-systeem.
  • Basisbegrippen microbiologie
  • Opzetten van een HACCP-systeem aan de hand van de hygiënecode:
    • Het gebruik en de invulling van de code alsmede integratie op de werkplek;
  • Rol van de medewerker:
    • uitvoering en bijdrage;
    • uitvoeren van controles;
    • kracht van het team.

Methodiek

In de training wordt de theorie met de praktijk gecombineerd. In de praktijkopdrachten staat de eigen werksituatie centraal. Hierdoor leert de deelnemer de verschillende begrippen in de praktijk te gebruiken.

Verklaring van Deelname

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een Verklaring van Deelname.

Investering

In-company training: prijs op aanvraag.