HACCP voor leidinggevenden

Doelstellingen van de training

  • Begrijpen en toepassen van begrippen en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het werken met de hygiënecode;
  • Binnen het eigen bedrijf met een juiste motivatie volgens het HACCP-systeem werken.

Voor wie is de training bestemd?

De training is bestemd voor leidinggevenden werkzaam in keuken of restaurant die binnen hun bedrijf te maken hebben of krijgen met de invoering van de hygiënecode horeca.

Aandachtspunten in de training

  • Inleiding HACCP:
    • historie;
    • procedure.
  • HACCP en de gevolgen voor het bedrijf:
    • Waarom een HACCP-systeem;
    • Productaansprakelijkheid;
    • Voor- en nadelen van een HACCP-systeem;
    • Basisbegrippen microbiologie.
  • Opzetten van een HACCP-systeem aan de hand van de hygiënecode:
    • Gebruik en invullen van de code;
    • Integratie op de werkplek;
    • Tips en trucs bij het invoeren van een HACCP-systeem.
  • Rol van de leidinggevende:
    • Motivatie van medewerkers;
    • Omgaan met weerstanden;
    • Training van medewerkers.

Methodiek

In de training wordt de theorie met de praktijk gecombineerd. In de praktijkopdrachten staat de eigen werksituatie centraal. Hierdoor leert de deelnemer de verschillende begrippen in de praktijk te gebruiken.

Verklaring van Deelname

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een Verklaring van Deelname.

Investering

In-company training: prijs op aanvraag.